Universitätsbibliothek HeidelbergUniversitätsbibliothek Heidelberg
Metadaten

Otto; Augustinus, Aurelius; Curio, Johannes [Hrsg.]; Crell, Jacob [Hrsg.]; Arnoldus [Bearb.]; Egenolff, Christian [Bearb.]
De Con-servanda Bona Valetvdine Opusculum Scholæ Salernitanæ: ad Re=gem Angliæ, uersibus conscriptum: Cum Arnoldi Nouicomensis, Medici & Philosophi cele-berrimi, breuißimis ac utilißimis Enarrationibus ... — Franc[ofurti]: Apud Chr. Egen[olff], 1551 [VD16 ZV 25564]

DOI Seite / Zitierlink: 
https://doi.org/10.11588/diglit.51307#0145
Überblick
loading ...
Faksimile
0.5
1 cm
facsimile
Vollansicht
OCR-Volltext
VALET VDINE. st

'ttnwJwm eripsila^i^ndeextrabitur.Tertia^lsi^
re ueittrem,id est,aluum ducere, propter lubriciti
tcm quam mtestimis inducit. Et bos proprietates
etiam ponit Auicen, t. Can. cap.117. Eti/nducitbas
tres proprietates corpori 116 febricitanti.iiocet enim
'Mi corporifibricitami,quia propterunduosit atcialU'
'Clnifc (H( mflammatur3C7 in febricitante calorem augmeii
'4^ tat. Sciendum tamen,quod butyrum, etsi prtdittdA
proprietates obtineat,ratione tamen ninu.ee humidi*
Ety Mis Un(tuositatis,non competit, ut cibus,proser
tini si usui eius immodicus suerit, ttdnanty abctniM
J tionem parit,^ siicit ut cibus im orificio Jiomachi jit
1 pernotet, cr uentrem plus iusto laxat t uomitu/m^
M proritat.NuUoergp modo butyrum comedendum eji* ^utyrit/a
y ut cibus immodice ne^ immediate post alios cibos,
B sedad condimentum cibariorum satis conuenit»
l DE SERO. CAP.XXXVL

Incidity
 
Annotationen