Polski Instytut Studiów nad Sztuką Świata [Editor]
Sztuka Ameryki Łacińskiej: studia o sztuce kolonialnej, nowoczesnej i współczesnej — 2.2012

Page: 241
DOI article: DOI Page: Citation link: 
https://digi.ub.uni-heidelberg.de/diglit/aal2012/0245
License: Free access  - all rights reserved Use / Order
0.5
1 cm
facsimile
Grafiti en América Latina

241

Bibliografía:
Bedoina, Menezes 2008 - K. Bedoina, K. Menezes, Por tras dos muros: hori-
zontes sociais do Graffiti, Fundacáo Persepolis, Brasilia 2008.
Costa, Klantes, Vazquez 2003 - M. Costa, R. Klanten, C. Vazquez (ed.), Bra-
sil inspired, Die Gestalten, Berlin 2003.
Craven 2002 - D. Creven, Art and Revolution in Latin America 1910 - 1990,
London 2002.
Dymna, Rutkiewicz 2011 - E. Dymna, M. Rutkiewicz, Polski Street - Art,
Warszawa 2011.
Ganz 2011 - N. Ganz, O mondo do grafite: arte urbana dos cinco continentes,
Sao Paulo 2011.
Gastman, Neelson 2011 - R. Gastaman, C. Neelson, History of American
Graffiti, London 2011.
Gazda 2012 - G. Gazda (coord.), Słownik rodzajów i gatunków literackich,
'Nwcst.wwo. 2012.
Gitahy 1999 - C. Gitahy, O que e graffiti, Rio de Janeiro 1999.
Kowalski 1993 - P. Kowalski, Samotność i wspólnota. Inskrypcje w przestrze-
niach współczesnego życia, Opole 1993.
Leandro del Manto 2011 - L. Leandro del Manto, Gaffiti: um conto urbano,
Sao Paulo 2011.
Manco 2005 - T. Manco, Graffiti Brasil, London 2005.
Polskie Mury 1991 - Polskie Mury, Toruń 1991.
Robinson, Jones-Reid, Lopez 1992 - L.H. Robinson, M. F. Jones- Reid, C.
Lopez, Mexican Slandplus graffiti, New York 1992.
Schlecht 1995 -N. E. Schlecht, Resistance andAppropraition in Brazil: How
the Media and Officla Culture Institutionalized Sao Paulo ś grafite,
“Studies in Latin Amercian Popular Culture”, vol. 14, 1995, pp.37-67.
Śniadecka-Kotarska 2010 - M. Śniadecka Kotarska, Antropologia Amery-
ki Łacińskiej - el curso de profesora Magdalena Śniadecka-Kotarska
durante el año académico 2010/2011 en Centrum Studiów Latyno-
amerykańskich Uniwersytetu Warszawskiego (Centro de los Estudios
Latinoamericanos en la Universidad de Varsovia).
Stępień 1993 - T. Stępień, Napis na murze. En: Leksykon szkolny. Gatunki pa-
raliterackie, publicystyczne i użytkowe, M. Pytasz (coord.), Gorzów
Wielkopolski 1993, pp.20-32.
Thompson 2009 - M. Thompson, American Graffiti, New York 2009.
Vallauri 2011 - A. Vallauri, Graffiti: Findamentos estéticos do pioneiro do
grafite no Brasil, Sao Paulo 2011.
loading ...