Polski Instytut Studiów nad Sztuką Świata [Editor]
Sztuka Ameryki Łacińskiej: studia o sztuce kolonialnej, nowoczesnej i współczesnej — 1.2011

Page: 276
DOI article: DOI Page: Citation link: 
https://digi.ub.uni-heidelberg.de/diglit/aal2011/0280
License: Free access  - all rights reserved Use / Order
0.5
1 cm
facsimile
Mb

Agata Andrzejewska

Bibliografia:
Aneiva 1977 - T. Aneiva, O. Corante, Fr. Cajias, F. Cajias, El templo de Sica
Sica, La Paz 1977.
Baum 1993 - W. Baum, Kaiser Sigismund: Hus, Konstanz und Türkenkriege,
Styria 1993.
Bailey 2010 - G.A. Bailey, The Andean Hybrid Baroque: Convergent Cultu-
res in the Churches of Colonial Peru, University of Notre Dame Press
2010.
Bertonio 1612 - L. Bertonio, Vocabulario de la lengua aimara, t. II, La Paz
1612.
Buschiazzo 1966 - M.J. Buschiazzo, El problema del arte Mestizo: contribu-
ción a su esclaramiento [w:] Congreso internacional de Americani-
stas, V. 4, Sevilla 1966.
Dorta 1949 - E. M. Dorta, El Barroco en la villa imperial de Potosí, „Arte en
America y Filipinas”, t. 3, Sevilla 1949.
Gasparini 1964 - G. Gasparini, Encuesta sobre la signification de la arquitec-
tura barroca hispanoamericana, „Boletín del Centro de Investigacio-
nes Históricas y Estéticas”, n. 1, Venezuela 1964.
Gasparini 1966 - G. Gasparini, Análisis critico de las definiciones „ arquitectu-
ra popular”y „ arquitectura mestiza”, „Boletín del Centro de Investi-
gaciones Históricas y Estéticas”, n. 3, Venezuela 1966.
Gisbert 2008 - T. Gisbert, Iconografía y mitos indígenas en el arte, La Paz
2008 [1980].
Gisbert 2001 - T. Gisbert, El Paraíso de los Pájaros Parlantes, La Paz 2001
[1999],
Gonzales Carre, Urruita Ceruti, Levano Peña 1997 - E. Gonzales Carre,
J. Urruita Ceruti, J. Levano Peña, Ayacucho. San Juan de la Fron-
tera de Huamanga, Lima 1997.
Grimal 1987 -P. Grimal, Słownik mitologii greckiej i rzymskiej, Wrocław 1987.
Gutiérrez 1978 - R. Gutiérrez, Arquitectura del altiplano peruano, Buenos
Aires 1978.
Kobielus 2002 - S. Kobielus, Bestiarium chrześcijańskie, Warszawa 2002.
Komorowski 2007 - R.T. Komorowski, Ilustrowany słownik heraldyczny, War-
szawa 2007.
Kubiak 2004 — E. Kubiak, Motyw anioła w sztuce andyjskiej Wicekrólestwa Peru
[w:] Anioł w literaturze i w kulturze, red. J. Łepkowska, J. SKAWiŃski,
Wrocław 2004.
loading ...